Diumenge 14 abril 2024

noticies

13.11.2020

L’Ajuntament de la Granada estrena aplicació mòbil

L’Ajuntament de la Granada ha posat en marxa una nova aplicació, amb l’objectiu de tenir un canal de comunicació directe i gratuït entre els veïns i el consistori que permeti estar al corrent de les últimes notícies del poble i les activitats programades i avisar de possibles incidències.

Per a què serveix?

La principal novetat de l’aplicació, disponible per a sistemes Android i iOS, és que permet generar una avís quan es detecta una incidència al municipi. Aquest es fa arribar al departament municipal que correspon, per tal que es gestioni la incidència i s’hi doni solució. A més, la persona que ha creat l’avís rep informació dels passos que s’estan fent per tal de resoldre la situació.

D’altra banda, l’aplicació també inclou les últimes notícies del que passa al poble, així com l’agenda d’activitats i la llista de contactes de les diferents instal·lacions municipals.

Així mateix, l’aplicació inclou un nou sistema d’avisos per tal de rebre aquelles informacions més importants al dispositiu mòbil en forma de notificació. D’aquesta manera, es crea un canal d’informació immediat entre l’Ajuntament i el ciutadà que permetrà conèixer, pràcticament a temps real, tot el que passa al poble.

Com funciona?

El funcionament de l’aplicació és molt senzill. Només cal que l’usuari la descarregui  al seu dispositiu mòbil des de Google Play (Android) o AppStore (iPhone). Un cop instal·lada, quan es detecti una incidència es pot crear un avís. Cal seleccionar la categoria de l’avís dins d’un llistat predefinit (seguretat, carrers i places, medi ambient…), afegir una petita explicació, adjuntar una fotografia i geolocalitzar la posició de la incidència fent servir el GPS del mòbil. Un cop fet això l’avís s’envia a l’Ajuntament, que el processa i el reenvia al departament corresponent. Un cop engegat el procés, l’Ajuntament notifica, a través de missatges al mòbil, la resolució o els canvis d’estat de la incidència a l’usuari que ha enviat l’avís.

L’Ajuntament, més a prop teu

Amb aquesta nova aplicació, que ha estat desenvolupada per l’empresa Perception, es busca la implicació dels veïns i veïnes de la Granada en la gestió del poble, fomentant la participació ciutadana i establint un nou canal de comunicació directe, eficient i gratuït.

L’aplicació empra la filosofia smart city, ja que permet que els veïns puguin informar de les possibles incidències amb molta més precisió i rapidesa que no pas de forma telemàtica o presencial a les oficines del consistori. També permet fer arribar els missatges directament al responsable de l’àmbit que pertoca, de manera que s’eliminen intermediaris i es permet una comunicació molt més directa.

L’objectiu d’aquesta aplicació, doncs, no és altre que apropar l’administració al ciutadà, i que aquest pugui participar de forma activa en el funcionament i la millora del poble. Esperem que sigui una eina de gran utilitat.

 

AQUÍ et pots descarregar l’aplicació (sistema Android)

AQUÍ et pots descarregar l’aplicació (sistema iOS)