Divendres 14 juny 2024

noticies

23.03.2023

L’Ajuntament de la Granada denuncia la manca de comunicació i d’acció del Departament d’Educació respecte a la nova escola

El passat 22 de desembre, representants de l’Ajuntament de la Granada, de l’Escola Jacint Verdaguer i de l’AFA es van reunir amb personal del Departament d’Educació, entre els quals es troben el Director General de Centres Públics, Sr. Jean-Marc Segarra; la Subdirectora General de Construccions, Manteniment i Equipament de Centres Públics, Sra. Imma Buxadera, el Director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació al Penedès, Sr. Josep Maria Colomer, i la Cap de la Secció d’Obres i Manteniment de Barcelona Comarques, Sra. Mireia Anteportamlatinam. En aquesta reunió, ens van confirmar que l’administrador concursal havia acceptat la cessió de les obres a una nova empresa de construcció, per donar continuïtat a les obres de l’escola nova. Ens van comentar que aquest acord es signaria a principis de gener.

El dia 30 de gener, després de seguir insistint i preguntant, es va posar en contacte amb l’Ajuntament el Sr. Josep Maria Colomer per comentar-nos que durant els propers dies es duria a terme la signatura del contracte amb l’empresa constructora i que es reactivarien les obres en qüestió d’una o dues setmanes. També va confirmar que, sense dubte, els infants podrien iniciar el curs escolar 2023-2024 a les noves instal·lacions.

Durant el mes de febrer i el que portem de març no hem vist cap moviment a l’escola, i hem contactant amb el departament en diverses ocasions per sol·licitar informació, ja que la preocupació de nou va en augment i la pressió per part de veïns es notòria i raonada. La resposta del Departament és que el contracte està signat, que els procediments administratius estan iniciats i que l’empresa està tancant contractes amb proveïdors. Tanmateix, tot això no deixa de ser informació que ja teníem, i seguim sense veure cap tipus d’avanç real.

Denunciem la falta de comunicació a la qual malauradament ens tenen acostumats. L’Ajuntament de la Granada, l’Escola Jacint Verdaguer i l’AFA demanem més informació i comunicació directa per tal de fer front a una situació que cada dia es torna més insostenible.