divendres 25 setembre 2020

noticies

19.05.2016

La crisi dels refugiats centra la segona tertúlia intergeneracional

El Casal de la Gent Gran va acollir dimarts al vespre la segona tertúlia intergeneracional, que portava per nom ‘La crisi dels refugiats’. Durant el seu transcurs, membres del grup La Granada Solidària amb els Refugiats van llegir el manifest que, ahir, per quart dimecres consecutiu, van repetir davant l’Ajuntament i que reproduïm literalment a continuació:

“Quarta concentració davant l’Ajuntament… (i les que ens queden!!!). Per manifestar la nostra repulsa sobre el que està passant amb els refugiats.

Qui dels aquí presents creu que amb aquests actes les coses canviaran?

Qui creu que amb la concentració de 10 o 15 persones a La Granada canviarà la situació dels refugiats, dels desnonats, dels exclosos?

És evident que ho creiem, per això som aquí. Ho fem perquè ho creiem i perquè això ens fa sentir bé.

Fa cinc anys, el 15-M de 2011, les places de moltes ciutats dels nostre país s’ompliren de gent indignada perquè pensaven que havia arribat el moment de dir prou i de donar un cop de puny a la taula.

A partir d’aleshores les coses varen començar a canviar: noves majories, nous estils, nous partits, nova cultura política.

La situació dels refugiats començarà a canviar el dia que les persones ens creiem que tenim poder per canviar les coses.

El dissabte passat, 14 de maig, un miler de persones es manifestaven a Barcelona per expressar el seu suport als refugiats i denunciar la situació.

Eren moltes? eren poques? Eren les que eren i prou. Ho feien perquè creien que ho havien de fer i així i se sentien bé.

L’endemà, diumenge 15, eren desenes de milers les persones que sortien a celebrar la lliga guanyada pel Barça.

Eren moltes? Eren poques?…. eren les que eren i prou, ho feien perquè se sentien bé”.