diumenge 24 octubre 2021

noticies

28.09.2021

La 4a Cronoescalada solidària Santa Fe – La Granada se celebrarà el 9 d’octubre

El proper dissabte 9 d’octubre, a les onze del matí, se celebrarà la quarta edició de la Cronoescalada Santa Fe – La Granada, una prova atlètica de caràcter solidari organitzada conjuntament pels ajuntaments dels dos municipis.

El recorregut del certamen és de 830 metres i 33 metres de desnivell positiu, amb sortida a les escales de l’església de Santa Fe i arribada al castell de la Granada després de transcórrer per l’històric Camí de les Costes. 

El preu de la inscripció és la donació d’una ampolla d’oli d’un litre que es destinarà al Banc dels Aliments. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a l’enllaç www.lagranada.com/web/cronoescalada/. Tanmateix, s’hauran de completar el mateix dia de la prova quan es faci la donació de l’ampolla d’oli abans de prendre la sortida. Serà el moment en què s’entregarà el dorsal als participants.

Les inscripcions són només online fins el dijous 7 d’octubre a les 24h. El divendres 8 d’octubre es facilitarà als participants el seu horari de sortida mitjançant un correu electrònic.

No s’admetran noves inscripcions el mateix dia de la prova, però sí que s’admetrà la donació d’ampolles d’oli i tothom qui ho desitgi podrà fer el traçat caminant un cop hagi sortit el darrer corredor.

La sortida de cada corredor es farà cada minut. En cas de superar els 60 inscrits, es farà cada mig minut. Un cop hagi sortit el darrer dels participants de la Cronoescalada hi haurà una sortida conjunta, oberta a totes les edats, per aquells que vulguin fer el recorregut caminant i col·laborar també amb la causa solidària. Un cop els caminadors arribin al castell hi haurà l’entrega de trofeus de la Cronoescalada.

Quant als premis, hi haurà podi absolut masculí i femení i també trofeus als primers classificats masculí i femení de les següents categories: local (de Santa Fe o la Granada), sub-18 (nascuts el 2003 o superior), sènior (nascuts entre el 1981 i el 2002) i veterà (nascuts el 1980 o abans).

Com a novetat, els premis no seran acumulatius. Per tant, cada participant aspira a obtenir un trofeu com a màxim dels catorze que hi ha en joc.

Els actuals rècords de la prova estan en mans dels vencedors de les dues primeres edicions: Dani Moreno (2:55) i Maria Pons (3:48).

En la darrera edició, celebrada l’any 2019, els vencedors foren Joan Cols (2:59) i Alicia Calomardo (3:51).

La Cronoescalada s’inclou en el programa d’actes de la Festa del Most de la Granada i de la Festa Major de Santa Fe del Penedès.