dissabte 20 octubre 2018

noticies

23.06.2016

Futureco Bioscience instal·larà la seva seu central als terrenys de la Telefònica

Futureco Bioscience ha signat la compra dels terrenys de Telefònica al municipi de La Granada, un espai que forma part del patrimoni històric industrial català, des del qual es van retransmetre per satèl·lit els Jocs Olímpics de Barcelona el 1992, i que 25 anys després albergarà  la seu central de l’empresa agrobiotecnològica. De l’operació, el consistori granadenc percebrà uns 800.000 euros que es destinaran, principalment, “a la creació d’un centre de dia i a la construcció d’un pavelló esportiu”, tal i com ha explicat l’alcalde Diego Díez de los Ríos.

Futureco Bioscience és una empresa agrobiotecnològica dedicada a la recerca, desenvolupament, fabricació i comercialització a nivell global de productes eficaços per a la protecció i nutrició de cultius agrícoles respectuosos amb el medi ambient. La companyia fabrica i comercialitza productes per protegir i millorar la salut i productivitat dels cultius agrícoles amb un mínim impacte ambiental, preservant la bona salut i l’equilibri dels substrats i l’entorn en què es conreen.

Després d’un concurs per a la concessió i més de 18 mesos de negociació, s’ha formalitzat la compra a l’Ajuntament de La Granada de 44.500 metres quadrats de sòl.  El total de la venda dels terrenys se situa al voltant dels 850.000 euros, però quasi 50.000 d’aquests aniran destinats directament a la construcció d’una rotonda a la intersecció de la carrerada (on hi ha els esmentats terrenys) amb la carretera C-243a.

Amb activitat des de 1993, Futureco Bioscience es va traslladar el 2011 a una nau industrial a Olèrdola, a la mateixa comarca de l’Alt Penedès. El seu important creixement a conseqüència del desenvolupament comercial a nous països (28 actualment) i la previsió d’arribar a 50 per al 2018, així com l’aposta decidida per la investigació i desenvolupament, han fet necessari preveure nous espais per a laboratoris d’investigació, per a nous i sofisticats processos de producció i per administració.

L’espai de Telefònica, que fa mes d’un lustre que estava tancat i en estat de degradació, s’emplaça a un entorn protegit, i la seva remodelació i nou ús encaixa amb la missió i visió de l’economia sostenible, d’integració social i mediambiental de Futureco Bioscience, que aprofitarà l’edifici actual, incorporant millores de sostenibilitat. S’ampliarà l’espai de laboratoris, i dedicarà una bona part de les instal·lacions a aules formatives i sales de conferències i congressos, amb l’objectiu de vertebrar esdeveniments de desenvolupament i difusió de coneixement agrobiotecnològic de referència a nivell europeu.

Paral·lelament, es construiran els edificis industrials que permetran incorporar nous i avançats processos de fabricació i ampliar la capacitat productiva per abastir els nous mercats. Amb aquest moviment, es perpetuarà l’espai com a centre tecnològic de referència, que a finals de segle XX representava el més avançat en tecnologies de la informació i la comunicació, i al segle XXI es prepara per ser referent en agrobiotecnologia avançada i respectuosa amb el medi ambient.

Per a l’alcalde granadenc, Diego Díez, aquesta l’operació “permetrà la rehabilitació de tota la zona de la Telefònica, ara mateix deteriorada, reconvertint-la en un espai industrial especial, ja que l’empresa que s’hi instal·la és de les poques a la comarca amb el valor afegit de respecte al medi ambient”.

Per a Rafael Juncosa, CEO de Futureco Bioscience, “L’espai de Telefònica consolidarà a Futureco Bioscience com a empresa referent a nivell mundial en la investigació i desenvolupament de solucions sostenibles per als reptes alimentaris del segle XXI. No només volem consolidar-nos com a referent en investigació avançada i en la industrialització de la nostra investigació, sinó en ser un espai de difusió de coneixement en què màsters i doctorands de tot el món puguin venir a col·laborar, a aprendre i a aportar coneixement. Fins ara per qüestions d’espai només vam rebre màsters de la UB, UAB i la UPC.”

La venda dels antics terrenys de Telefònica ha estat una operació que ha rebut la unanimitat de tots els partits presents a l’Ajuntament de La Granada. De fet, va iniciar-se amb l’anterior equip de govern sociovergent i s’ha culminat amb l’actual de l’Entesa.

El centre de dia, al carrer de la Plana

Respecte als projectes de l’Ajuntament a partir dels ingressos obtinguts, el centre de dia s’ubicarà en uns locals ja existents al carrer de la Plana, mentre que el poliesportiu està previst que se situï a la zona esportiva, als terrenys que hi ha damunt el camp de futbol.

Díez de los Ríos ha assegurat que “ja hem fet gestions per a la compra del local per al centre de dia. La intenció és que pugui donar servei entre 20 i 25 persones; també estem negociant amb el Departament de Benestar perquè les places puguin ser concertades per facilitar-ne la posterior gestió”.

L’alcalde granadenc afirma que el recinte “és una prioritat; a La Granada tenim més de 300 persones majors de 65 anys”, alhora que afegeix que “també volem que incorpori servei de bugaderia i menjador”.

Sobre el nou pavelló, el batlle explica que “estem treballant amb un projecte damunt el camp de futbol, on hi tenim les mesures per a poder-ho fer. És un lloc idoni amb molt d’aparcament i, a més, l’impacte serà més reduït envers altres projectes que hi havia damunt la taula”. Amb tot, Díez de los Ríos subratlla que “serà difícil d’acabar en aquesta legislatura, d’entrada arribarem al 50 o 60% del cost total”.