divendres 03 desembre 2021

noticies

16.11.2021

Fes-te voluntari de l’ADF La Carrerada!

Vols fer voluntariat ambiental? Necessitem persones amb ganes de dedicar part del seu temps a participar a la nostra entitat! Necessitem voluntaris i voluntàries per donar suport a les activitats que realitzem, participant i proposant nous projectes.

 

L’Agrupació de Defensa Forestal “la Carrerada” som una ADF jove creada l’any 2015, continuació de la tasca engegada per l’entitat sense ànim de lucre GEIF – Agrupació Ciutadana d’Incendis Forestals creada l’any 1999, i amb el suport del grup ecologista Bosc Verd i els Ajuntaments de Vilafranca del Penedès, la Granada i les Cabanyes.

Les agrupacions de defensa forestal són associacions formades per propietaris forestals i els ajuntaments dels municipis del seu àmbit territorial i tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals. L’origen cal cercar-lo en els antics grups d’extinció d’incendis i auxili immediat que es van formar a principis dels seixanta a Catalunya.

Els objectius concrets de la nostra agrupació són:

  • La sensibilització. Es fan jornades i xerrades informatives a les escoles per sensibilitzar sobre el risc d’incendi i la necessitat de tenir cura del bosc.
  • Els serveis de vigilància. Es fa durant l’època de risc d’incendis i en dies especialment conflictius, com ara festius o dies amb condicions climàtiques especialment perilloses, realitzades amb els nostres vehicles tot terreny, preparats amb equips d’extinció.
  • Tasques de prevenció, com localitzar situacions de risc, dissuadir amb la nostra presència i intervenir el més aviat possible sobre un foc que s’hagi iniciat, comunicant la seva situació i intentar la seva extinció amb els mitjans de què disposem.
  • Les tasques de neteja al bosc i reforestació. Duem a terme jornades durant l’any al territori de la nostra ADF i a la resta de la comarca. Les reforestacions, a més, són obertes al públic per a què la ciutadania pugui passar una jornada al bosc amb la família.
  • Els serveis preventius que es realitzen en molts actes lúdics i festius on s’utilitza material pirotècnic.

 

Si tens inquietuds i vols desenvolupar tasques lligades al món del medi ambient i la prevenció, t’esperem! Demana’ns més informació al correu electrònic a info@adflacarrerada.cat, o entra a la pàgina web www.adflacarrerada.cat.