divendres 25 setembre 2020

noticies

30.06.2016

Els Xicots es plantegen fer el 5 de 8 a la Granada

La cap de colla dels Xicots de Vilafranca, Aina Mallol, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa els grans reptes que la colla vol portar a la diada castellera de la Granada, el dissabte 9 de juliol.

Mallol veu possibilitats d’estrenar tres castells: torre de 8 amb folre, 5 de 8 i pilar de 6, un ventall ampli que caldrà assegurar intensificant els assaigs dels propers dies.

Per això, l’equip tècnic organitza una campanya d’assaigs dedicats especialment a aquestes estructures, als quals es convoca tota l’afecció dels Xicots. El primer és aquest mateix divendres, 1 de juliol, a les 22 h; el segon, dimecres que ve, 6 de juliol, a les 21 h, i el darrer serà el dia abans, divendres 8 de juliol, a les 22 h, que acabarà amb sopar per als assistents.

El cap de pinyes, Gabi Molero, recorda la importància d’una àmplia assistència a l’assaig per poder provar els castells en les condicions adients.

L’objectiu dels Xicots de Vilafranca és “concentrar el màxim d’esforços” de cara a aquesta diada, una cita castellera que es recupera després de nou anys. En aquest sentit, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Granada, Joan Amat, ha manifestat el desig que la diada de festa major “torni a ser un referent a la comarca” i ha recordat que els Xicots, la colla que més vegades hi ha participat, “sempre hi han garantit els seus màxims castells”.

Després d’un treball intensiu de consolidació de castells de 8, que s’ha constatat en les darreres actuacions dels Xicots, la cap de colla veu factible situar la Granada com un dels punts àlgids del calendari d’estiu, amb la voluntat de retornar l’interès en aquesta diada i que tingui continuïtat en els propers anys. “Fer grans les places de prop de casa nostra ajudarà a fer conèixer els Xicots a la comarca”, ha expressat.

La diada de Festa Major de la Granada començarà a les 18 h, amb la participació, al costat dels Xicots, dels Nois de la Torre i els Minyons de l’Arboç.