Divendres 14 juny 2024

noticies

1.05.2023

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès tramita les subvencions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya adreçades a persones majors de 36 anys

Més de la meitat de les persones que viuen de lloguer dediquen entre el 30 i el 50% dels seus ingressos mensuals al seu pagament, i 8 de cada 100 persones han deixat de pagar algun rebut del lloguer per raons econòmiques.

Amb la finalitat de pal·liar aquestes situacions, facilitar la permanència a l’habitatge o habitació, i facilitar l’accés al lloguer, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya convoca aquestes subvencions.

Per sol·licitar-les, l’import màxim del lloguer mensual de l’habitatge o habitació (per als contractes a l’Alt Penedès) és de 650 €; ampliables a 900 € en el cas de les famílies nombroses o monoparentals o quan hi hagi un membre de la família amb discapacitat. L’import de les subvencions oscil·la entre 20 i 200 € per mensualitat pagada.

Actualment i fins al 12 de maig de 2023, hi ha dues convocatòries obertes: una per a persones entre 36 i 64 anys i una altra per a persones de més de 65 anys.

Les subvencions s’han de sol·licitar per Internet a través de la web www.lloguerpositiu.cat. La tramitació telemàtica evitarà desplaçaments i esperes, i les persones que ho necessitin poden sol·licitar el suport del personal del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal (Tel. 93 890 00 00 ext. 464 i 465).

De forma excepcional, les subvencions es podran tramitar de manera presencial a la seu del Consell Comarcal. Per a la tramitació presencial, caldrà demanar cita prèvia a través de la web del Consell Comarcal o trucar al telèfon del Servei d’Habitatge.