divendres 14 desembre 2018

noticies

7.03.2017

El camp de futbol ja és un espai cardioprotegit

El camp municipal de futbol de la Granada s’ha equipat amb un desfibril·lador extern automàtic (DEA) i ja és un espai cardioprotegit i amb capacitat per atendre una possible situació d’aturada cardíaca i poder salvar una vida.

Divendres passat, representats del Club de Futbol La Granada i membres de la brigada municipal van realitzar un curs de formació i d’utilització del DEA i per estar preparats per reaccionar davant una situació d’aturada cardíaca.

Un DEA és un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta l’aturada cardiorespiratòria (que es detecta quan una persona està inconscient i no respira normalment) causada per una fibril·lació ventricular (el cor té una activitat elèctrica alterada que provoca que no hi hagi efectivitat mecànica) o una taquicàrdia ventricular sense pols (en què hi ha activitat elèctrica i en aquest cas el bombament sanguini és ineficaç). Aquest aparell genera una descàrrega elèctrica que aplicada abans dels deu minuts de l’aturada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca. Sincronitzat amb l’electrocardiògraf, col·locant els elèctrodes sobre la caixa toràcica, provoca una descàrrega de corrent continu a una tensió de 200 a 400 volts durant unes mil·lèsimes de segon.

Per altra banda, també al camp de futbol, s’ha instal·lat un termo elèctric adicional als vestidors vells per assegurar el subministrament d’aigua calenta.