dimecres 19 juny 2019

noticies

29.05.2018

Aquest diumenge es presenta en societat el nou Ruc de la Granada

Aquest diumenge 3 de juny es presentarà en societat el nou Ruc de la Granada, la figura més emblemàtica del municipi que va resultar cremada i destruïda durant la passada Festa Major, fet que ha comportat la construcció d’una rèplica.

El Ruc, estrenat l’any 1990, es va cremar en l’espectacle pirotècnic posterior a la Pujada al Campanar del 7 de juliol del 2017 i només se n’ha conservat el cap, tot i que no se l’ha inclòs en la construcció de la nova figura.

Precisament, el seu retorn a l’activitat folklòrica es produirà amb una baixada des del campanar de l’església de Sant Cristòfol de la Granada, aquest diumenge a les 13h, on també serà beneït. L’acte comptarà amb la col·laboració de diverses entitats del municipi i conclourà amb un vermut per a tothom.

La nova figura ha estat realitzada pel Taller d’escultura Toni Mujal de Cardona. El modelatge s’ha efectuat segons les mides i forma de la figura de l’original, si bé aquesta és una mica més lleugera que l’anterior, que pesava 65 quilograms. S’ha confeccionat amb resina de polièster i fibra de vidre i compta amb un cavallet d’alumini desplegable, un faldó, un dipòsit d’aigua i una bateria.